
Doctor's Best Βηταΐνη HCL Πεψίνη & πικραλίδες γεντιανής 120 καπάκια.
- Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών
- Αποκαθιστά τη φυσιολογική οξύτητα του στομάχου
- Μειώνει τον κίνδυνο τροφικών αλλεργιών
- Διεγείρει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος
- Ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα
- Βελτιστοποιεί την πεπτική διαδικασία
- Υποστηρίζει την πέψη των πρωτεϊνών
- Αποτρέπει τη δυσπεψία
- Βοηθά στην εξάλειψη της καούρας
Το Doctor's Best Betaine HCL Pepsin & Gentian Bitters είναι μια σύνθεση τριών συνεργιστικών συστατικών που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της πεπτικής διαδικασίας. Η Betaine HXL με πεψίνη οξύνει το στομάχι και έτσι δημιουργεί ένα βέλτιστο περιβάλλον για την αποτελεσματική διάσπαση των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η δράση τους συμπληρώνεται από το εκχύλισμα γεντιανής, το οποίο διεγείρει την πέψη και έχει τονωτική επίδραση στο πεπτικό σύστημα.
Η φόρμουλα συνιστάται για άτομα με πεπτικές διαταραχές που προκαλούνται από πολύ χαμηλό επίπεδο γαστρικών οξέων. Βοηθά στη ρύθμιση του ρυθμού των κινήσεων του εντέρου και στην απαλλαγή από ενοχλητικά παράπονα όπως καούρα, παλινδρόμηση, μετεωρισμός, αίσθημα βάρους στο στομάχι, ρέψιμο και αέρια. Τα πρόσθετα οφέλη της συμπληρωματικής διατροφής περιλαμβάνουν την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης συμπτωμάτων τροφικής αλλεργίας και αυτοάνοσων αντιδράσεων και τη βελτίωση της απορρόφησης των βιταμινών και των μετάλλων που υπάρχουν στις τροφές που καταναλώνονται.
Η βηταΐνη HCL (υδροχλωρική βηταΐνη) είναι μια πηγή υδροχλωρικού οξέος, ακριβώς το ίδιο με αυτό που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό. Συμπληρώνει την ανεπάρκεια των γαστρικών υγρών, υποστηρίζει την πεπτική διαδικασία και προϋποθέτει τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Επιπλέον, η υδροχλωρική βηταΐνη δρα ως λιποτροπικός παράγοντας - αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, εξουδετερώνει τις τοξίνες και τα μεταβολικά απόβλητα. Προστατεύει τον οργανισμό από την παθολογική ανάπτυξη της Candida albicans.
Η βηταΐνη HCL χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη θεραπεία της ανεπάρκειας υδροχλωρικού οξέος, αλλά και σε ηπατικές και γαστρεντερικές διαταραχές, υποκαλιαιμία, τροφικές αλλεργίες και καντιντίαση.
Πεψίνη - είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο από την ομάδα των όξινων πρωτεασών. Η πεψίνη εκκρίνεται φυσικά από τους αδένες του γαστρικού βλεννογόνου σε μια ανενεργή πρόδρομη μορφή που ονομάζεται πεψινογόνο. Το πεψινογόνο απελευθερώνεται υπό την επίδραση ερεθισμάτων από το πνευμονογαστρικό νεύρο και ορμονών (γαστρίνη και σεκρετίνη), ενεργοποιείται από το υδροχλωρικό οξύ και μετατρέπεται σε ενεργή πεψίνη.
Στο σώμα, η πεψίνη δρα ως βιολογικός καταλύτης, δηλαδή επηρεάζει τον ρυθμό με τον οποίο λαμβάνουν χώρα ορισμένες αντιδράσεις - στην προκειμένη περίπτωση, η πέψη των πρωτεϊνών. Υπό τη δράση της πεψίνης, οι πεπτιδικοί δεσμοί στη μέση των πολυπεπτιδικών αλυσίδων υδρολύονται. Με τον τρόπο αυτό, οι πρωτεΐνες αποικοδομούνται σε μικρότερα μόρια, τα λεγόμενα πεπτίδια, τα οποία απορροφώνται εύκολα από τον εντερικό βλεννογόνο.
Οι ανεπάρκειες της πεψίνης, όπως και η ανεπαρκής παραγωγή υδροχλωρικού οξέος, διαταράσσουν σοβαρά τη διαδικασία της πέψης. Οι άπεπτες πρωτεΐνες δεν προκαλούν μόνο γαστρεντερική δυσφορία, αλλά διαταράσσουν και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της παραγωγής αντισωμάτων και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων.
Η Gentiana lutea είναι ένα φυτό του οποίου η ρίζα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη βελτίωση της πέψης, την τόνωση της ηπατικής λειτουργίας και την ανακούφιση από γαστρεντερικά προβλήματα(διάρροια, καούρα, κοιλιακό άλγος, έμετος).
Οι πικρές ουσίες που περιέχονται στη γεντιανή από την ομάδα των σεκοϊριδοειδών (γεντιαναμαρίνη και αμαρανθίνη) έχουν ερεθιστική επίδραση στους γευστικούς κάλυκες που βρίσκονται στη γλώσσα, διεγείρουν την έκκριση σάλιου και γαστρικού υγρού. Έχουν επίσης χολαγωγική και χολεοποιητική δράση. Με αυτόν τον τρόπο, η γεντιανή προετοιμάζει τον οργανισμό για την πέψη και προάγει την αποτελεσματικότητα αυτής της διαδικασίας.
Το φυτό παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιιικά αποτελέσματα. Αναστέλλει την ανάπτυξη ιών που ευθύνονται για ηπατικές παθήσεις, βοηθά στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων και υποστηρίζει τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης.
Υδροχλωρικό οξύ - γιατί τόσο σημαντικό;
Το υδροχλωρικό οξύ, μια φυσική ουσία που εκκρίνεται από τα κύτταρα που επενδύουν το στομάχι, είναι μια ισχυρή δύναμη στο πεπτικό σύστημα. Προϋποθέτει τη σωστή διαδικασία της πέψης και εκτελεί αρκετές άλλες εξίσου σημαντικές λειτουργίες για τον οργανισμό.
Τα σωστά επίπεδα υδροχλωρικού οξέος είναι απαραίτητα για την αποτελεσματικότητα της πεπτικής διαδικασίας. Η ουσία αυτή μειώνει το pH του περιεχομένου της τροφής που γεμίζει το στομάχι και της επιτρέπει να διαλυθεί σε μικρά σωματίδια που μπορούν να απορροφηθούν και να αφομοιωθούν από τον οργανισμό.
Το υδροχλωρικό οξύ είναι απαραίτητο για την απορρόφηση πολλών θρεπτικών συστατικών, μετάλλων και βιταμινών, π.χ. του φυλλικού οξέος και της βιταμίνης Β12. Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ελλείψεις βιταμίνης Β12 και οι ασθένειες που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα προκαλούνται πολύ συχνά από δυσαπορρόφηση λόγω ανεπαρκούς υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.
Το υδροχλωρικό οξύ δρα ως καταλύτης για την ενεργοποίηση της πεψίνης (ένζυμο απαραίτητο για την πέψη των πρωτεϊνών) από το πεψινογόνο. Η μειωμένη έκκριση υδροχλωρικού οξέος από μόνη της παρεμβαίνει στη διαδικασία της πέψης. Οδηγεί επίσης σε μειωμένα επίπεδα πεψίνης, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα.
Το υδροχλωρικό οξύ είναι ένα είδος προστατευτικού φραγμού, που προστατεύει το περιβάλλον του στομάχου από την είσοδο παθογόνων βακτηρίων και παρασίτων και την υπερανάπτυξη μυκήτων.
Το υδροχλωρικό οξύ συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας. Η εξασφάλιση του σωστού επιπέδου υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι είναι επαρκής για τη διατήρηση της ισορροπίας της βακτηριακής εντερικής χλωρίδας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν το pH του στομάχου είναι σωστό, υπάρχει αύξηση των ωφέλιμων βακτηρίων από την ομάδα Lactobacillus acidophilus.
Αιτίες ανεπαρκούς παραγωγής υδροχλωρικού οξέος
Υπάρχουν πολλές αιτίες για την ανεπαρκή έκκριση υδροχλωρικού οξέος από τα γαστρικά κύτταρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ικανότητα του οργανισμού να παράγει υδροχλωρικό οξύ μειώνεται με την ηλικία. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα του οργανισμού να εκκρίνει υδροχλωρικό οξύ είναι το στρες, το βιαστικό φαγητό, η ανθυγιεινή διατροφή που βασίζεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και η υπερβολική χρήση αντιόξινων ή των λεγόμενων αναστολέων αντλίας πρωτονίων.
Συμπτώματα ανεπάρκειας υδροχλωρικού οξέος
Η ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι υποδεικνύεται αρχικά από πεπτικά προβλήματα και γαστρεντερικά παράπονα. Τα γαστρεντερικά προβλήματα όπως καούρες, αέρια, μετεωρισμός, παλινδρόμηση, ρέψιμο μετά το φαγητό και αίσθημα βάρους μετά το γεύμα είναι τα πιο συνηθισμένα.
Εξίσου συχνά, αν και σπάνια σχετίζονται με τα επίπεδα του γαστρικού υγρού, είναι η κόπωση, τα δερματικά προβλήματα, το αίσθημα λήθαργου, τα αυξημένα αλλεργικά συμπτώματα και τα συμπτώματα αυτοάνοσων νοσημάτων. Η λύση στο πρόβλημα είναι η υποστήριξη της φυσικής παραγωγής υδροχλωρικού οξέος με κατάλληλα σκευάσματα που είναι ασφαλή για τον οργανισμό.
Συνοψίζοντας, το Betaine HCL Pepsin & Gentian Bitters είναι μια πλήρης φόρμουλα που εγγυάται την αποτελεσματικότητα της πεπτικής διαδικασίας και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το προϊόν βοηθά στην απαλλαγή από ενοχλητικές γαστρικές διαταραχές. Η συμπληρωματική χορήγηση θα πρέπει να εξετάζεται ιδιαίτερα για άτομα που ακολουθούν δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και για όσους υποφέρουν από ελλείψεις βιταμινών και μετάλλων (π.χ. μαγνήσιο, βιταμίνη Β12) που προκαλούνται από δυσαπορρόφηση.
Στοιχεία
Ζελατίνη (κάψουλα), στεατικό οξύ, πυριτικό μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου.
Κατασκευαστής και διανομέας
Παραγωγός:
Doctor's Best Inc.
18100 Von Karman Avenue Suite 800
Irvine, CA 92612
United States
Dystrubutor:
Olivit Sp. z o.o.
Blacharska 11
61-006 Poznań
Polska





