Δωρεάν παράδοση στην Πολωνία από 200 PLN. Δωρεάν αποστολή σε PL από PLN 200 Αποστολή εντός 24 ωρών Χαμηλού κόστους διεθνής αποστολή Στην αγορά από το 2005 Blog Βοήθεια Κατηγορίες Κατασκευαστές MENU Blog Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

NOW FOODS Saccharomyces Boulardii 60 κάψουλες.

Now Foods Saccharomyces Boulardii 60 καπάκια.

0 (0 κριτικές)
€17,38 €0,58 / Μερίδα
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Ελάχιστη ημερομηνία λήξης: 2026-10
Κωδικός Προϊόντος: Κωδικός προϊόντος: NOW-00438
EAN: 733739029348
Περιγραφή
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Μειώνει τον κίνδυνο διάρροιας που προκαλείται από το C. difficile
  • Βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου εντερικού μικροβιόκοσμου
  • Υποστηρίζει τη θεραπεία της οξείας μεταλοιμώδους διάρροιας
  • Αποτελεσματική στην πρόληψη της διάρροιας των ταξιδιωτών
  • 5 δισεκατομμύρια ζύμες Saccharomyces Boulardii
  • Υποστηρίζει την αναγέννηση του εντερικού ιστού

ΤοSaccharomyces Boulardii είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής ενός συστατικού που περιέχει προβιοτικές καλλιέργειες ζύμης του στελέχους Saccharomyces Boulardii, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της διάρροιας διαφόρων αιτιολογιών και συμβάλλουν στην αναδόμηση της εντερικής μικροχλωρίδας. Υπάρχουν 5 δισεκατομμύρια CFU Saccharomyces Boulardii ανά κάψουλα.

Προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όταν χορηγούνται σε επαρκή ποσότητα, έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του ξενιστή. Εκτός από τις ιδιότητες που προάγουν την υγεία, τα προβιοτικά πρέπει να πληρούν και άλλα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν τεκμηριωμένη ασφάλεια χρήσης, αντοχή στο γαστρικό χυμό και τα χολικά οξέα, ικανότητα αποικισμού του εντέρου και ιδιότητες αποτελεσματικής ανταγωνιστικότητας για υποδοχείς με παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τα προβιοτικά μπορεί να είναι είτε με τη μορφή ειδικών σκευασμάτων που περιλαμβάνουν ένα μόνο στέλεχος ή σύνθετες καλλιέργειες, είτε να προέρχονται από τα τρόφιμα (ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα - γιαούρτι, βουτυρόγαλα, κεφίρ).

Saccharomyces boulardii είναι ένα είδος μη παθογόνων μυκήτων που μοιάζουν με ζύμες. Αυτό το στέλεχος έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακές και αντιτοξινικές ιδιότητες, καθώς και ότι επηρεάζει τη σύνθεση της χλωρίδας του εντέρου, τον μεταβολισμό και την ανοσία.

Το στέλεχος saccharomyces boulardii απομονώθηκε το 1920 από καρπούς lychee και mangosteen από τον μικροβιολόγο Henry Boulard. Ο μικροοργανισμός χαρακτηρίζεται από βέλτιστη θερμοκρασία ανάπτυξης (37οC) και είναι ανθεκτικός στα χολικά οξέα και στο χαμηλό pH του γαστρικού περιεχομένου.

Μηχανισμός δράσης του S. boulardii
Η δράση του S. bouardii είναι πολυκατευθυντική. Έχουν παρατηρηθεί διάφοροι μηχανισμοί μέσω των οποίων το στέλεχος αυτό ασκεί τις ευεργετικές του επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτοί περιλαμβάνουν: αύξηση της προσκόλλησης των παθογόνων βακτηρίων στο S. boulardii, η οποία μειώνει την προσκόλληση των βακτηρίων στα εντερικά κύτταρα και βελτιώνει την αποβολή τους από τον οργανισμό- σταθεροποίηση της εντερικής χλωρίδας μέσω της αποκατάστασης της σύνθεσης λιπαρών οξέων μικρής αλυσίδας (οξικό, προπιονικό και βουτυρικό οξύ)- και συμμετοχή στην παραγωγή πολυαμιδίων που είναι υπεύθυνα για την ωρίμανση των εντεροκυττάρων, τα οποία επιτρέπουν την παραγωγή πεπτικών ενζύμων.

Επιπλέον, το S. boulardii διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος - αυξάνοντας το εκκριτικό συστατικό (SC) και την ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), καθώς και διεγείροντας την έκκριση του αντιφλεγμονώδους παράγοντα και μειώνοντας τη σύνθεση της προφλεγμονώδους κυτταροκίνης IL-8.

Αντιμετώπιση της διάρροιας που σχετίζεται με την αντιβιοτική θεραπεία
Η αντιβιοτική θεραπεία, ιδίως εκείνες με υψηλό αντιμικροβιακό φάσμα και κατά των αναερόβιων βακτηρίων (π.χ. κλινδαμυκίνη, αμινοπενικιλλίνη), μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διάρροιας, η οποία στηρίζεται κυρίως σε διαταραχή της εντερικής μικροχλωρίδας.

Σύμφωνα με πολυάριθμες μετα-αναλύσεις, η χρήση προβιοτικών μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο διάρροιας έως και κατά 60%. Αυτό το στέλεχος εξουδετερώνει τη διάρροια τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Έχει αποδειχθεί ότι η λήψη προβιοτικού που περιέχει S. boulardii σε δόση 0,2-1 g/ημέρα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε αντιβιοτικής θεραπείας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διάρροιας κατά περισσότερο από 50%.

Αποτελεσματικότητα στη λοίμωξη από Clostridium difficile
Οι Saccharomyces boulardii παράγουν μια πρωτεάση ικανή να δεσμεύει τις τοξίνες που παράγονται από το Clostridium difficile, η οποία μειώνει την έκκριση ιόντων νερού και νατρίου στο έντερο και βελτιώνει την πέψη των πρωτεϊνών, και επομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ψευδομεμβρανώδους κολίτιδας.

Η λοίμωξη από C. difficile είναι μια αρκετά συχνή συνοδευτική της αντιβιοτικής θεραπείας και ευθύνεται για περίπου 10-20% των διαρροιών. Επιπλέον, αποτελεί όχι σπάνια αιτία νοσοκομειακών εντερικών λοιμώξεων. Τυχαιοποιημένες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το στέλεχος Saccharomyces boulardii είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ασθενείς που αγωνίζονται με επαναλαμβανόμενα επεισόδια διάρροιας λόγω C. difficile.

Saccharomyces boulardii και διάρροια των ταξιδιωτών
Η διάρροια των ταξιδιωτών διαγιγνώσκεται όταν ο ασθενής έχει τρεις ή περισσότερες υγρές ή ημίρρευστες κενώσεις την ημέρα, συνοδευόμενες από τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα - αυξημένη θερμοκρασία, ναυτία, έμετο, επώδυνο ρέψιμο και αίμα στα κόπρανα. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων εβδομάδων του ταξιδιού και μπορεί να επιμείνουν έως και περίπου 2 εβδομάδες. 4 ημέρες. Οι πιο συχνές αιτίες διάρροιας είναι βακτηριακές λοιμώξεις που προκαλούνται από ένα στέλεχος του Escherichia Coli και βακτήρια όπως η Schigella, η Salmonella ή το Camputobacter.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το S. boulardi μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά της διάρροιας των ταξιδιωτών. Σύμφωνα με παρατηρήσεις που έγιναν μεταξύ ενηλίκων ταξιδιωτών από την Αυστρία προς τροπικές χώρες, διαπιστώθηκε ότι όσοι έλαβαν S. boulardii πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μείωσαν την εμφάνιση διάρροιας των ταξιδιωτών κατά περίπου. 20%.

Συνοψίζοντας, το Now Foods Saccharomyces Boulardii είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμπληρώνει αποτελεσματικά τη διατροφή με το ευεργετικό στέλεχος Saccharomyces boulardii. Το προϊόν μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια της αντιβιοτικής θεραπείας και της υποτροπιάζουσας διάρροιας διαφόρων προελεύσεων, ενώ συνιστάται επίσης σε ταξιδιώτες σε χώρες με αυξημένο κίνδυνο διάρροιας ταξιδιωτών.

30μερίδεςσυσκευασμένο
2 1 σερβίρισμα
Στοιχεία
Διατροφικές πληροφορίες
*Ημερήσια τιμή αναφοράς πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Στοιχεία

Κυτταρίνη (κάψουλα), βιολογική ινουλίνη (FOS) (φρουκτοολιγοσακχαρίτες) και κόμμι Guar.

Πρόσθετες πληροφορίες
Μέγεθος συσκευασίας: 60 κάψουλες Μέγεθος μερίδας: 2 κάψουλεςΑριθμός μερίδων ανά συσκευασία: 30 Μερίδεςανά συσκευασίαΘρεπτική αξία: 1 μερίδα (2 κάψουλες) % του GFRS Saccharomyces boulardii (υποείδος Saccharomyces cerevisiae) 10 δισεκατομμύρια CFU*.
Κατασκευαστής και διανομέας

Παραγωγός:
NOW® Foods
244 Knollwood Drive
Bloomingdale, IL 60108
USA


Dystrubutor:
Olivit Sp. z o.o.
Blacharska 11
61-006 Poznań
Polska

Σχετικά προϊόντα